Nieuw Lokaal Spaarsysteem : Wel de baten niet de lasten voor ondernemers

Stel je voor: je hebt een bruisend winkelgebied waar klanten beloond worden voor hun lokale aankopen, terwijl ondernemers zorgeloos achterover leunen. Met CCV PlusPunt wordt dit nu werkelijkheid! Het lokale spaarsysteem maakt het mogelijk om lokaal kopen te stimuleren zonder dat ondernemers extra handelingen hoeven te verrichten. Consumenten regelen alles zelf met de CCV PlusPunt-app. Hierdoor is het super makkelijk om aan het spaarsysteem deel te nemen en profiteert het winkelgebied van terugkerende bezoekers.

Wat is CCV PlusPunt?

CCV PlusPunt is een uitbreiding op CCV Connect. Het is een belonings- en spaarsysteem dat gemaakt is om lokaal kopen te stimuleren. Het werkt eenvoudig. Bij de kassa van de deelnemende winkels staat een QR code. Consumenten scannen deze QR-code met de PlusPunt-app en sparen zo punten. Deze punten kunnen later worden ingewisseld voor aantrekkelijke beloningen of winkansen. Het mooie voor ondernemers is dat zij geen bedrag hoeven in te voeren of apparatuur hoeven te gebruiken. De QR code ophangen is voldoende. Het lokale spaarsysteem is volledig flexibel en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw winkelgebied.

Voordelen van het Lokaal Spaarsysteem

  1. Flexibiliteit

Met CCV PlusPunt kun je zelf bepalen hoe de beloningsstructuur er voor jouw winkelgebied uitziet. Je kunt instellen hoeveel punten een scan oplevert, hoeveel scans er per dag toegestaan zijn, en welke beloningen beschikbaar zijn. Of het nu gaat om gratis toegang tot een evenement (zoals de winterschaatsbaan of een festival), een gratis kop koffie, een korting op een aankoop of een deelname aan een loterij, de mogelijkheden zijn eindeloos.

  1. Lage Investering

Het implementeren van CCV PlusPunt vereist een minimale investering. Je hoeft alleen te zorgen voor het promotiemateriaal, zoals posters en flyers met QR-codes. De rest wordt geregeld via de PlusPunt-app en de backoffice van CCV. Dit maakt het een betaalbare oplossing voor zowel kleine als grote organisaties.

  1. Eenvoud voor Ondernemers

Met CCV PlusPunt hoeven ondernemers zelf niets te scannen of in t voeren. Consumenten regelen alles via hun PlusPunt-app door de QR-code te scannen. Alleen bij het inwisselen voor een beloning is een handeling nodig. Dit maakt het spaarsysteem uiterst gebruiksvriendelijk en tijdbesparend.

  1. Bouw aan een Betrokken Gemeenschap

Als beheerder van het winkelgebied krijg je met CCV PlusPunt toegang tot alle e-mailadressen van de deelnemende consumenten. Dit stelt je in staat om inwoners gemakkelijk te informeren en te activeren met nieuws over nieuwe activiteiten en evenementen in jouw stad. Bovendien ontvangt iedere aangesloten ondernemer het e-mailadres van de consumenten die bij hen sparen. Hierdoor kunnen winkeliers direct communiceren met hun klanten, hen op de hoogte houden van aanbiedingen en zo de lokale betrokkenheid vergroten. Deze aanpak versterkt de band tussen lokale ondernemers, de consumenten en het winkelgebied.

Inspirerende Voorbeelden

Wijchen is de eerste stad in Nederland die binnenkort van start gaat met lokaal spaarsysteem CCV PlusPunt, maar in België zijn er al meerdere steden die succesvol gebruik maken van dit systeem. Denk aan acties rond Vaderdag, Pasen, Moederdag, Decemberactiviteiten, Winterpromoties en uitverkoopacties. Deze evenementen hebben bewezen effectief te zijn in het aantrekken van klanten en het stimuleren van lokale aankopen. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Hoe Werkt CCV PlusPunt?

  • QR-codes: Elke deelnemende ondernemer krijgt een unieke QR-code die op promotiemateriaal wordt geplaatst.
  • Scannen: Consumenten scannen de QR-code met de PlusPunt-app en sparen punten en/of winkansen.
  • Beloningen: De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor beloningen of deelname aan een lokale verloting.
  • Beheer: Het beheer van de acties en loterijen gebeurt via de backoffice van CCV. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of het door CCV te laten beheren tegen een kleine vergoeding.
  • Punten / winkansen: deze kunnen periodiek ‘op nul gezet worden’. Je kunt dus per promotie activiteit een spaaractie opzetten.

Effectief en Betaalbaar

CCV PlusPunt biedt een flexibele, betaalbare en eenvoudige oplossing om lokaal kopen te promoten. Door gebruik te maken van dit slimme beloningssysteem, kun je eenvoudig bijdragen aan een levendige en bloeiende lokale economie. Deelname voor jouw winkelgebied is al mogelijk vanaf €125,- per maand.

Neem vandaag nog contact op met CCV Connect en ontdek hoe CCV PlusPunt jouw winkelgebied een boost kan geven.