De meest gemaakte fouten in het uitcheck-proces van webshops

header4-1920x829.jpg

Nu jouw klanten even niet zo makkelijk bij je langs kunnen komen (of misschien wel helemaal niet) is een webshop het perfecte verkoopkanaal. Maar waar begin je? En hoe zorg je dat je er alles uithaalt? Lynn is Webshop Consultant bij CCV. Ze praat je bij over de laatste trends en geeft tips hoe jij jouw webshop kan starten en groter laten groeien.

Lynn
Lynn Dollekamp

Webshop Consultant bij CCV,

Je hebt een goed gevuld (online) winkelwagentje en besluit uiteindelijk toch om niet te kopen. Waar gaat het mis? Hoe voorkom je afhakers in het uitcheck-proces als webshopeigenaar? In deze blog bespreek ik de meest gemaakte fouten, zodat jij ze hopelijk kunt voorkomen en ook in deze lastige tijden kunt blijven verkopen.

1. Niet weten waar te klikken

Als de klant moet zoeken naar de knop voor de volgende stap, dan is de kans groot dat je ze kwijtraakt. Maak je knoppen opvallend. Het is ook goed om eens een A/B-test te doen. Maak twee versies van je uitcheck-pagina met identieke inhoud, behalve je knop. Experimenteer met de kleur van de knop of de plek waar hij staat.

2. Te veel invulvelden

Eindeloze formulieren met veel invulvelden zijn ook zeker een boosdoener in het uitcheck-proces. Als we online shoppen moet het lekker snel en effectief. Vertraging in welke vorm dan ook wordt niet gewaardeerd. Het wekt bovendien ook argwaan; waarom heb jij al die gegevens van ze nodig? Bedenk goed welke informatie je wilt vragen en laat het hierbij.

Tip: vraag na het voltooien van de aankoop of de klant een account wil aanmaken, zodat hij bijvoorbeeld zijn bestelling kan volgen. Zo zijn veel klanten bereid een profiel aan te maken of informatie aan te vullen, waar jij dan natuurlijk weer veel mee kunt.
 

 

"Zorg dat je die betaalmethoden aanbiedt, die jouw klanten graag gebruiken."

header1.png

3.  Te veel content
 

Te veel invulvelden is geen goed idee, te veel stappen ook niet. Het is aangetoond dat bij iedere klik die we in het uitcheck-proces maken de twijfel toeneemt. Wil ik dit wel echt kopen? Is het niet te duur? Heb ik het wel nodig? Hoe sneller je de bezoeker naar de virtuele kassa leidt, hoe kleiner de kans dat hij zich bedenkt.

4. Niet de gewenste betaalmethoden

Zorg dat je die betaalmethoden aanbiedt, die jouw klanten graag gebruiken. Welke betaalmethoden in jouw geval slim zijn hangt af van je doelgroep, maar ook van het type product dat je verkoopt. Bij producten met een hogere waarde en smaakgevoeligheid is Afterpay bijvoorbeeld populair. Bij producten met een lagere waarde is iDeal veruit de meest gebruikte. Ik zet de - op dit moment - meest populaire even voor je op een rij:

iDEALDit is een veelgebruikte betaalmethode in webshops. Mijn advies is om deze hoe dan ook aan te bieden.
CreditcardBij producten met een wat hogere gemiddelde orderwaarde is dit een goede keuze.
AfterpayAfterpay is in de afgelopen jaren heel groot geworden. Vooral bij producten die smaak- of maatgevoelig zijn is deze methode populair.
BancontactHeb je veel klanten op de Belgische markt? Bied dan ook zeker deze betaalmethode aan.
PayPalPayPal is verstandig om op te nemen in je betaalaanbod als je over de grens verkoopt. In Duitsland wordt er momenteel heel veel met PayPal betaald bijvoorbeeld.

Bovenstaande en andere betaalmethoden integreren in jouw webshop? Daar helpen we graag bij.

5. Onverwachte bijkomende kosten

Misschien nog wel de vervelendste uit dit rijtje. Bij het afrekenen blijken er kosten bij te komen. Dat je verzendkosten betaalt snapt iedereen. Maar btw, administratiekosten en bijvoorbeeld invoerrechten. Die kunnen rauw op je dak vallen als consument. Als je deze kosten moet rekenen, maak dit dan al eerder duidelijk. Zorg dat op de productpagina al duidelijk is welke kosten erbij komen. Zo komt de consument niet voor verrassingen te staan.

Ik hoop dat je met dit lijstje voorkomt dat jouw klanten afhaken bij het uitchecken, dat zou toch zonde zijn! Heb je hulp nodig met jouw webshop? Neem gerust contact op.

Meer lezen?

header (2).jpg

Bep van de Velden Award: lady bosses gezocht

De ambitieuze powervrouw die strijdt voor haar eigen Fempire. Daarvoor is de Bep van de Velden Award. Een Award ter nagedachtenis aan CCV mede-oprichtster Bep van de Velden, geïnitieerd door haar familie (of de femmely).

header.jpg

An entrepreneurial and inspiring story: The Youseum, a one-of-a-kind museum

In Amsterdam you can find a truly unique experience that is all about you: An Instagram Museum. A Youseum.
The minds behind this innovative and unique concept are Koen and Joep.

To learn more, we visited these two entrepreneurs and asked everything about Youseum, the entrepreneurship, and the payment solution they finally chose.

Schermafbeelding-2019-11-19-om-11.18.55.png

Ondernemersverhaal: succesvol ondernemen is dicht bij jezelf blijven

Bert is een ambitieuze ondernemer die 32 jaar geleden besloot meer te willen dan werken voor een baas. Vrijheid, onafhankelijkheid en doen wat hij zelf wil is wat hij belangrijk vindt. Momenteel runt hij drie succesvolle kapsalons in Ede. Hoe zorgt Bert ervoor dat zijn zaken een begrip blijven in de regio?

Share this post