Welke gegevens heeft CCV van mij nodig?

Translation not available

This page has not been translated for the selected language.

CCV voert als financiële instelling en transactieverwerker een uitvoerig Know Your Customer (KYC) beleid. Door onze klanten en hun activiteiten te kennen, kunnen we onze integere ondersteuning garanderen. Daarnaast voldoen we op deze manier aan de aangescherpte wet- en regelgeving rond Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) en Wft (Wet op financieel toezicht). 

Hiervoor hebben we bepaalde identiteits- en bedrijfsgegevens nodig die bij elke nieuwe klant of nieuwe aanvraag voor transactieverwerking worden opgevraagd. Maar ook onze trouwe klanten vragen we regelmatig om deze informatie up-to-date te houden door middel van periodieke controle. Zodra we gegevens van je nodig hebben, zowel als nieuwe als actieve klant, ontvang je hiervoor een uitnodiging per mail, op je MyCCV dashboard in de vorm van een melding op de hoofdpagina en als melding bij de notificaties. 

Algemene bedrijfsgegevens

Dit is algemene klanteninformatie zoals: 

  • KvK-nummer en adresgegevens van het bedrijf 
  • Naam contactpersoon en contactgegevens 
  • Rekeningnummer van de zakelijke rekening voor facturatie via automatische inning 
  • Rekeningnummer van de zakelijke rekening voor uitbetaling van de transacties 

Handelsactiviteiten

Als financiële instelling hebben we inzicht nodig in de activiteiten waarbij onze betaaloplossingen gebruikt worden. We willen weten voor welke goederen of diensten er via onze transactieverwerking zal betaald worden. CCV kan voor bepaalde activiteiten bijkomende toelichting opvragen om meer inzicht te krijgen in de manier waarop de handel wordt gevoerd.

Branche specifieke vragen

Voor bepaalde branches hebben we inzicht nodig in specifieke aspecten van de handelsactiviteiten. Op basis van de SBI-code(s) die aan je KVK-nummer gekoppeld zijn kunnen we daarom één of meerdere verdiepende vragen stellen die ons extra informatie bezorgen over de activiteiten van je onderneming.

Dropshipping

Bij de bestelling van online transactieverwerking (PSP) voor je webshop vragen we of dropshipping van toepassing is op je webshop. Dropshipping is een manier van verkopen waarbij je producten in je webshop aanbiedt die je niet zelf in opslag hebt. Bij een bestelling worden in dat geval producten niet door jezelf maar rechtstreeks door een fabrikant of groothandel aan jouw eindklant geleverd. Maak je gebruik van dropshipping, dan contacteren we je per mail met een paar aanvullende vragen hierover. Bij een aanvraag voor transactieverwerking op een terminal, wordt deze informatie niet gevraagd.

Transactiegegevens

We zijn verplicht om het verwachte betalingsverkeer van onze klanten in kaart te brengen. Hiertoe vragen we inschattingen op rond een aantal transactiewaarden met betrekking tot elektronische betalingen die via onze terminals of online betaalplatformen zullen worden verricht.  

Verwachte jaaromzet 

Je jaaromzet is de totale omzet via jouw betaalproducten van CCV op een bepaalde locatie. Heb je meerdere betaalproducten (betaalautomaat, webshop, betaalapp) via CCV op deze locatie, bereken dan de verwachte jaaromzet voor alle producten samen.   

Rekenvoorbeeld nodig? Gemiddeld transactiebedrag x aantal transacties per dag x aantal openingsdagen op jaarbasis x aantal CCV-betaalproducten op deze locatie.   

Maximale transactiewaarde 

Dit is een inschatting van de hoogste transactiewaarde die op regelmatige basis via de betaaloplossing van CCV zal afgerekend worden. Dit zorgt niet voor een beperking op de terminal, maar enkel als richtlijn voor de hoogst verwachte transactiewaarde. Denk hierbij niet aan de duurst mogelijke aankoop die uitzonderlijk in je zaak wordt verkocht, maar wat bijvoorbeeld maandelijks de hoogste betaling zal zijn

Gemiddelde transactiewaarde 

Wat is het gemiddelde transactiebedrag dat iemand afrekent via deze CCV-betaaloplossing op deze locatie? 

Betalingen met uitgestelde levertermijn

Een betaling met uitgestelde levertijd betekent dat jouw klant het product of de dienst niet meteen ontvangt op het moment van betaling. Om inzicht te krijgen in het aandeel van betalingen met uitgestelde levertijd in jouw onderneming, vragen we hoeveel tijd er gemiddeld zit tussen het moment van betaling en het ontvangen van de producten of diensten die klanten bij jou aankopen of huren. Als betalingen met uitgestelde levertermijn voorkomen, zijn we vervolgens benieuwd naar het percentage van de omzet waarop deze levertermijn van toepassing is.

Internationale relaties en activiteiten

Als financiële instelling is CCV verplicht om alle zakelijke relaties met ondernemingen in landen buiten de Europese Unie (EU) of Europese Economische Ruimte (EER) inzichtelijk te hebben. Daarom vragen we een verklaring op deze stellingen:

  • Heeft jouw bedrijf zakelijke relaties met bedrijven of personen in landen buiten de EU/EER?
  • Levert jouw bedrijf goederen en/of diensten aan landen buiten de EU/EER?
  • Ontvangt jouw bedrijf goederen en/of diensten uit landen buiten de EU/EER?
  • Doet jouw bedrijf betalingen aan landen buiten de EU/EER?
  • Ontvangt jouw bedrijf betalingen uit landen buiten de EU/EER?

Geweigerde diensten 

Indien je in het verleden door CCV of door een andere leverancier van financiële diensten of producten bent geweigerd als klant, willen we graag weten wat hier de reden voor was.  

Bestuurders en Uiteindelijke Belanghebbenden 

Om een correct beeld te krijgen van de bedrijfsstructuur van onze klanten, vragen we om aan te tonen hoe de belangen en bevoegdheden zijn verdeeld. We onderscheiden hierbij de bestuurders en de uiteindelijke belanghebbenden of UBO’s. De aangifte van de bestuurders dient overeen te stemmen met het KVK-register voor je onderneming. De aangifte van de uiteindelijke belanghebbenden, personen die meer dan 25% van de aandelen of belangen vertegenwoordigen, dient overeen te stemmen met het online UBO-register. Per persoon vragen we de volledige naam, geboortedatum, nationaliteit en het land van domicilie op. Daarnaast vragen we om een KVK-uittreksel van je UBO-register te uploaden. Dit kan je als UBO of tekenbevoegde van de organisatie eenvoudig zelf aanvragen via de website van de Kamer van Koophandel of neem een kijkje op onze pagina bij de Veelgestelde vragen om te zien hoe je aanvraag kan plaatsen.

Politieke functies

(Zakelijke) relaties van jou en/of je bedrijf kunnen een politieke functie bekleden en mogelijk invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering. Het is daarom belangrijk voor ons om te weten of één of meer van de volgende personen in de afgelopen 12 maanden een politiek functie heeft bekleed:

  • Een (Tekenbevoegde) Vertegenwoordiger of Uiteindelijke Belanghebbende zelf.
  • Familieleden van een (Tekenbevoegde) Vertegenwoordiger of Uiteindelijke Belanghebbende.
  • Directe relaties of zakenrelaties van een (Tekenbevoegde) Vertegenwoordiger of Uiteindelijke Belanghebbende.

Vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet CCV verplicht alle politiek prominente personen of politically exposed persons (PEP) in kaart te brengen.

Aanvullende documenten 

Afhankelijk van de rechtsvorm van je onderneming hebben we aanvullende documenten nodig om ons KYC-inzicht te vervolledigen. Dit kan gaan om een UBO-register, aandeelhoudersregister, een organogram, een vennootschapscontract, de statuten, … 

Klik hier om te zien welke informatie we nodig hebben voor de rechtsvorm van je onderneming. 

Identiteitscontrole 

De identiteitscontrole wordt gevraagd als bevestiging dat de ingevulde informatie door een bestuurder van de onderneming wordt ingediend.

De identiteitscontrole kan uitgevoerd worden via:

  • iDIN; log in met je privé bankrekening en bevestig je identiteit
  • door een kopie identiteitsbewijs (geen rijbewijs) te uploaden en een €0,01 transactie uit te voeren met je persoonlijke privérekening. Lees onderaan dit artikel hoe je op een veilige manier een kopie van je ID maakt. Let op: betalingen van zakelijke rekeningen worden niet geaccepteerd

Lees hier na hoe je een veilige kopie van je identiteitsbewijs kan maken.

Gerelateerde onderwerpen

No results

Nog vragen? Wij zijn 24/7 beschikbaar